روش هاي پيشنهادي براي ترک اعتياد از نظر تمام روان شناسان, روش طولاني مدت است که با حداقل مشکلات جسمي و رواني بيمار معتاد بتواند مواد را به صورت دائمي  کنار بزارد.

در اين مقاله روش هاي ترک انواع مواد را بررسي ميکنيم

 

 اين روش ها بايد جذاب باشد به طوري كه در انتها ي پله ها ،خود بيمار عجله  در دوره ترک دارد و نوعي زدگي نسبت به مواد مخدر پيدا مي كند.

 

روش ترک اعتياد به متادون

براي ترک متادون، مصرف متادون را به تدريج کاهش دهيد از دو روش رايج براي اين کار استفاده مي‌شود:

کاهش ميزان متادون مورد استفاده
جايگزيني بوپرنورفين به جاي متادون

شواهد نشان مي‌دهد که درمان طولاني مدت با بوپرنورفين همراه با گروه‌هاي مشاوره و پشتيباني، بيشترين ميزان موفقيت را در ترک متادون دارد.

داروهاي سم زدايي سريع مانند نالترکسون مي‌توانند علائم ترک اعتياد را به دو تا سه روز کاهش دهند. 

تجربه نشان داده است که بعد از ترک متادون اگر مشاوره به صورت گروهي يا به همراه خانواده فرد باشد بسيار موثرتر از زماني است که بيمار تنهايي به مشاور مراجعه مي‌کند.

کاهش تدريجي مصرف متادون براي ترک متادون :

ترک متادون در  روش سنتي معمولا پنج تا هفت هفته طول مي‌کشد، ابتدا بيمار سريعا مصرف خود  را تا 30 ميلي گرم در روز کاهش داده و به بعد ميزان مصرف را حدودا 5 ميلي  گرم در هفته مصرف مي‌رساند،  اما اگر به دنبال روش ترک قرص متادون بدون درد هستيد بايد به کلينيک‌هاي ترک متادون مراجعه کنيد.

 ترک اعتياد متادون بدون درد بايد زير نظر متخصصين ترک اعتياد انجام شود

ترک متادون بدون درد با داروي بوپرنورفين:

بيمار ابتدا بايد قبل از شروع به مصرف بوپرنورفين براي ترک متادون، مصرف متادون خود را تا 40 ميلي گرم در روز کاهش دهد. 36 ساعت پس از آخرين مصرف متادون، بوپرنورفين خوراکي مي‌تواند براي کاهش علائم اوليه ترک متادون و ترک قرص متادون بدون درد استفاده شود.
دوز  اوليه 4-2 ميلي گرم بوپرنورفين است، در صورتي که بيمار توانست تحمل کند  4-2 ميلي گرم يک ساعت بعد و سپس 4 ميلي گرم 8-6 ساعت بعد داده مي‌شود ،  براي روز اول يک دوز 12-8 ميلي گرم کافي است.
در روزهاي دوم يا سوم دوز 16-12 ميلي گرم مي‌باشد و بيشتر علائم ترک متادون را کم مي‌کند، به اين ترتيب ترک متادون بدون درد خواهد بود.

 هنگامي که علائم ترک متادون در بيمار تثبيت مي‌شود، بوپرنورفين مي‌تواند به عنوان يک داروي درماني دراز مدت ادامه يابد.

ترک متادون مخصوصا ترک متادون بدون درد بايد زير نظر پزشک و متخصص ترک اعتياد انجام شود تا بهترين نتيجه حاصل شود.

روش ترک اعتياد به شيشه

متخصصان  درمانگر اعتياد مي‌گويند براي  درمان کسي که به مواد محرک شيشه اعتياد پيدا  مي‌کند، داروي خاصي در دنيا  موجود نيست و داروهايي که تجويز مي‌شود فقط به  کاهش علايم ناراحت‌کننده  بيمار کمک مي‌کند.

درمان اعتياد به شيشه همچون ساير مواد مخدر مشکل‌ترين درمان هاست. 

نکته  اساسي اين است که براي درمان اعتياد به مواد مخدري که مرفين دارند مثل  ترياک، کراک وهرويين، داروهايي مثل متادون و بوپره‌نورفين را تجويز مي‌شود  امابراي درمان اعتياد به شيشه داروي خاصي وجود ندارد.

 دارويي که خاص  درمان اعتياد به شيشه باشد در ايران و حتي خارج هم وجود  ندارد، بلکه  داروهايي که براي ترک اعتياد به شيشه استفاده مي‌شود داروهاي  کمکي از جمله  ضد اضطراب‌ ها و ضد افسردگي هاست که اين داروها در کاهش علايم  بيمار موثر  هستند.


براي  درمان عوارض اعتياد به شيشه بر اساس مدت و نوع و  روش مصرف ممکن است که فرد  نياز به درمان دارويي به شکل بستري شدن يا  سرپايي داشته باشد. 

بعد  از درمان اختلالات روان پزشکي بيمار بايد  به وسيله روان پزشک خبره مورد  بررسي و درمان قرار گيرد و به دنبال آن يا  همزمان آموزش خانواده، آموزش  مهارت‌ هاي بهبود اوليه و پيشگيري از بازگشت و  رفتار درماني برنامه ريزي  شود.

 

در مقالات ديگر به انواع ديگر مواد مخدر خواهيم پرداخت...